Angsten står i sofaen

Vi åpner utstillingen om Gustav Vigeland med et foredrag ved Elin-Therese Aarseth fra Vigelandsmuseet.

Søndag 1. mars kl. 13

Foredrag om Gustav Vigeland ved kunsthistoriker Elin-Therese Aarseth

  • Elin-Therese Aarseth (f. 1985) er kunsthistoriker med mastergrad fra Universitetet i Oslo. Har siden 2013 vært ansatt ved Vigeland-museet i Oslo. Aarseth er kurator for vandreutstillingen Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen. (Foto/Photo)
    Elin-Therese Aarseth (f. 1985) er kunsthistoriker med mastergrad fra Universitetet i Oslo. Har siden 2013 vært ansatt ved Vigeland-museet i Oslo. Aarseth er kurator for vandreutstillingen Gustav Vigeland. Angsten står i sofaen.

Gustav Vigeland (1869-1943) er Norges største billedhugger, best kjent som skaperen av Vigelandsparken i Oslo. Skulpturparken ble Vigelands livsprosjekt som kunstner, men det var som skaperen av noen av landets flotteste monumenter at han befestet sin stilling som en av landets fremste billedhuggere. Vigeland kom opprinnelig fra Mandal, men flyttet tidlig til Kristiania for å forfølge kunstnerdrømmen. I dette foredraget fortelles historien om hans tidlige år som ung kunstner i hovedstaden og hva som etter hvert ledet opp til hans gjennombrudd på begynnelsen av 1900-tallet. Vi ser nærmere på de viktige 1890-tallsarbeidene, et utvalg monumenter og hvordan Vigeland etter hvert erobret Frognerområdet i Oslo – med atelier, museum og skulpturpark.

Varighet ca. 60 minutter.

  •  (Foto/Photo)
    1/1