Hopp til hovedinnhold

Smaksatt: Pølsefest

Ny dato kommer! (kjøpte billetter gjelder).

Arrangementet var planlagt til torsdag 16. februar kl. 19.00, men må dessverre flyttes da museet er stengt på grunn av dagens strømsituasjon. Arrangementet planlegges nå til høsten. Vi beklager dette på det sterkeste, og håper det ikke skaper bryderi for dere som har kjøpt billett. Skulle det gjøre det ber vi dere ta kontakt.

Velkommen til et Smaksatt i gledens, syndens og humorens tegn! Blant skillingsvisene som Helge Væringsaasens samla er det mye godt å ta av. I kveld er det pølsevisene som skal til pers. Benjamin Kippersund disker opp med sang og musikk, mens vi serverer et måltid som er temaet verdig - pølsefest!

  • Benjamin Kippersund, Smaksatt: Pølseviser
    1/1
    Benjamin Kippersund, Smaksatt: Pølseviser.

Den norske forteller- og sangtradisjonen er langt fra så bluferdig som den har vært forsøkt framstilt opp igjennom. I Glomdalsmuseets skillingsvisesamling etter Helge Væringsaasen finnes en smal sjanger – pølsevisene. Her får gubber og kjerringer, bygdedyr og øvrighet passet påskrevet i svært kreative ordelag. Hvem som skrev visene forblir nok en hemmelighet, men hva som skjedde mellom husets vegger, naboer, rivaler og elskere, det forbeholdt dikterne seg retten til å fantasere helt fritt om. Kanskje satt din tippoldemor og fniste blygt av visene du gapskratter av i kveld – eller var det motsatt? Hun slo seg på låret mens hun lo så tårene spruta av den samme visa som du rødmer av?

I kveldens program tar Benjamin «Ukulele-Ben» Kippersund seg for av visearven vår. Vi disker opp med et måltid som er kveldens tema verdig: pølsefest!

Benjamin er en visespesialist på Norsk populærmusikk fra før 1960. Med ukulele og sang som hovedinstrument har han siktet smalt, men truffet bredt over hele Østlandet. Gjør deg klar for en god latter når Benjamin varter opp med historiens udødelige slagere!

Du møter:
Benjamin Kippersund, sanger og musiker
Laila Bækkevold, kulturviter og formidlingsleder ved Glomdalsmuseet
Sølvi Westvang Skirbekk, museolog og formidler ved Glomdalsmuseet

Billetter:

Ordinær: 590,-
Billett honnør: 470,-
Tilleggsbillett med årskort: 470
Alle billettkategorier inkluderer et deilig måltid. Vann serveres til måltidet. Annet drikke kan kjøpes i tillegg.

  • 1/1