Hopp til hovedinnhold

Smaksatt: Søvn (AVLYST)

Arrangementet som var planlagt torsdag 22. juni kl. 19 må dessverre avlyses på grunn av for få solgte billetter. Vi beklager, og ønsker publikum tilbake til Smaksatt på den andre siden av sommeren.
_____

Vi må alle sove. Søvn er en biologisk nødvendighet. Denne kvelden vier vi søvnens kulturhistorie - fra myke dunmadrasser i flotte senger, til midlertidige leier av halm i fjøset.

Vi må alle sove. 

Denne kvelden møter du kulturhistoriker og førstekonservator ved Norsk Folkemuseum, Bjørn Sverre Hol Haugen, som i 2022 utga boka "Søvn - ei kulturhistorie". Bjørn Sverre er odøling og var ansatt i Anno museum ved Domkirkeodden og i Kongsvingerregionen mellom 2006 og 2022. Han var redaktør og hovedforfatter for Norsk Bunadleksikon (2006), og har særlig arbeida med draktskikken i Hedmark. 

Denne kvelden inngår også en vandring i friluftsmuseet - fra celeber søvn på myke madrasser til midlertidig ly i en stall. Et tematilpasset måltid er alltid en del av Smaksatt-opplevelsen, og inkludert i billetten.

Smaksatt er Glomdalsmuseets arrangementsserie av smaksatt historieformidling. Gjennom ord, smak, lyd og bilde fortelles historier om temaer fra nær og fjern fortid.

Billett inkluderer inngang, program og måltid.
  • Foto av Bjørn Sverre Hol Haugen
    1/1
    Foto: Dagfinn Hovland
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2