Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører

Gerhard Munthe (1849–1929) er kanskje mest kjent som billedkunstner, men den mest originale og betydelige innsats gjorde han innenfor design og interiør. Fra 10. januar til 3. mars 2019 kan du besøke utstillingen på Glomdalsmuseet og lære mer om kunstneren fra Elverum.

  • Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører

Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører » Vandreutstillinger – Gallerinettverket - Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Gerhard Munthe var en meget produktiv kunstner. Av hans innsats innenfor romutsmykning er Håkonshallen i Bergen, Eventyr værelset på Holmenkollen Turisthotell og Strand gård i Numedal svært kjent. Munthe laget ikke bare veggutsmykninger, men tegnet også møbler, dører og annet inventar. Slik ble disse arbeidene blant landets første Gesamtkunstwerk. Han kan sies å være vår første industridesigner, og en av våre mest betydelige formgivere som i sin tid også vakte internasjonal oppsikt. 

Utstillingen viser interiører og dekorativ kunst fra Håkonshallen i Bergen, Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell, Strand gård i Numedal og Leveld. Her vil du se originalverker og gjenskapelser av originalarbeider, i tillegg til en intervensjon av samtidskunstner Anders Smebye. Utstillingen viser for første gang interiøret i Håkonshallen i 3D animasjon, slik det opprinnelig stod i perioden 1916-1944. Benytt denne muligheten til å se ulike sider av Gerhard Munthe sin rikholdige produksjon.

Eventyrlige Interiører er kuratert av Widar Halén og Jan Kokkin.

  • Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører
  • Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører
  • Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører
  • Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører

Vev en rute!

Publikum kan bidra til å veve et veggteppe i utstillingen Gerhard Munthe - Eventyrlige interiører som vises på Anno Glomdalsmuseet fram til 3. mars 2019. Klarer vi å fylle over halvparten av teppet før mars?

  • Stine Skrutvold Skjæret