Spellstenen (familiekonsert)

Har du tenkt hva slags musikk som kommer ut av en stein? Musikerne Eli Storbekken, Sigurd Hole, Irene Tillung og Terje Isungset drar små og store med inn i Spellstenens univers av melodier - midt mellom jazz og folkemusikk.

 (Foto/Photo)

Lørdag 18. september kl. 14.

Eli Storbekken har lenge vært sentral i den norske folkemusikken og visetradisjonen. Hun forteller:

"Tittelen Spellstenen kommer fra stenen hvor min far Egil Storbekken tilbrakte mange sommerkvelder med fløyta si. Når han hadde tid, satt han på stenen og improviserte og komponerte nye melodier på fløyte og seljefløyte. På kveldene kunne vi «ungan» sovne til vare toner og fine melodier i vår barndoms setergrend Søljåsen".

Sammen med Sigurd Hole, som regnes som en av Norges fremste jazzmusikere, Har Eli laget platen Spellstenen. Med de stødige musikerne Irene Tillung og Terje Isungset serverer de et knippe bånsuller og tradisjonelle viser fra Hedmark som Eli har samlet og tatt vare på gjennom et langt liv. I tillegg til dette har Sigurd komponert noen helt nye melodier til tekster av Bjørn Øyan og Martin Vestlien, om temaer som omfatter alt fra kjærlighet, godnattsanger til gjeterviser.

Eli Storbekken: sang
Sigurd Hole: Kontrabass
Irene Tillung: Trekkspill
Terje Isungset: Perkusjon/munnharpe

Begrenset antall plasser. Forhåndsskjøpt billett til Spellstenen inkluderer inngang på Glomdalsmuseet samme dag.

Hør musikken: