Smaksatt: Ukraina

Opplev smakene av Ukraina, se håndverket og hør historien om landet som har preget nyhetsbildet de siste månedene. ласкаво просимо!

  •  (Foto/Photo)

På selveste dagen for den ukrainske folkedrakta, vyshyvanka, kan du kjenne smaken av Ukraina, se folkedrakter og håndverk, høre musikk og lære mer om landets historie.

I Smaksatt setter vi alltid smak på historien - denne gang gjør vi det i samarbeid med ukrainere bosatt i Elverum. Et deilig måltid er en del av programmet og derfor inkludert i billetten.

På programmet:
  • Ukrainsk måltid. Laget i samarbeid med ukrainske elverumsinger.
  • Visste du at Norge og Ukraina har hatt tette bånd, helt siden vikingtida? Olaf Saxegaard, mangeårig Ukraina-kjenner, forteller om landets historie.
  • Se folkedrakten, vyshyvanka og annet håndverk.-Hva møter flyktningene som kommer til kommunene? Hvilke rettigheter har de? Rebekka Sørli fra enhet for bosetting og introduksjon i Elverum orienterer.
  • Møt Røde Kors og bli kjent med deres tilbud, basert på frivillighet og møter mellom mennesker. Kanskje kan du bli med og bidra til at flyktningene får en god start i lokalsamfunnet vårt?

ласкаво просимо!
Velkommen!

___

Billetter:Voksen: 300,- (inkl. inngang, program og måltid)
Honnør: 250,- (inkl. inngang, program og måltid)
Tilleggsbillett med årskort: 180,- (inkl. inngang, program og måltid)
Begrenset antall.

Forhåndssalg:
https://museumsbillett.no/282?lng=nb

___

Vi ønsker å komme i kontakt med ukrainere som kan være med og formidle egen kultur, spesielt håndverk, i møte med publikum. Er dette deg eller noen du kjenner?

Kontakt: Glomdalsmuseet v/Christine Furuberg:

christine.furuberg@annomuseum.no eller tlf. 911 48 818.

Ukraina, vyshyvanka

  •  (Foto/Photo)
    1/1