Hopp til hovedinnhold

Smaksatt: Ole - fra Rendalen til den meksikanske revolusjon

Vi setter smak på historien! Torsdag 20. januar inviterer vi til det første arrangement i vår nye arrangementsserie Smaksatt. Her skal vi servere spennende historie og mat innenfor et utvalgt tema ved hvert arrangement. Ved det første arrangementet får du høre den utrolige fortellingen om Ole Akre og bli servert mat inspirert av hans liv, fra barndommen i Rendalen, via Amerika til Mexico.

Torsdag 20. januar er det den utrolige fortellingen om Ole Akre og mat inspirert av hans liv, fra barndommen i Rendalen, via Amerika til Mexico som står på menyen. Ole blir født som "løsunge" i Rendalen i 1876, er etter sigende flinkere med hodet enn hendene og blir sendt alene til Amerika som elleveåring. Før han fyller førti har han blitt personaldirektør for flere tusen ansatte i det statlige energiselskapet i Mexico og befinner seg midt i begivenhetenes sentrum under den meksikanske revolusjonen.

Vegard Bye utga i 2021 boka om Oles vanvittige klassereise og innholdsrike liv, og det er han som gjester Glomdalsmuseet for å fortelle om sine funn denne kvelden. Vi supplerer fortellingen med spennende kveldsmat inspirert av Oles liv – i Rendalen, Amerika og Mexico. Velkommen til Smaksatt historiefortelling!

Arrangementet gjennomføres innenfor gjeldende smittevern.

Velkommen til Smaksatt historiefortelling!

Billett: 
270/240 (mat og inngang)
150 (med årskort)

Kjøp billett til dette arrangementet her

Årskort gjelder i et år fra kjøpsdato. Kjøp årskort her