Hopp til hovedinnhold

Smaksatt: Nosferatu

Elverum Filmklubb og Glomdalsmuseet viser filmklassikeren Nosferatu og serverer et spennende, godt og smakfullt måltid i forkant.

Kanskje ser du bare en skrekkfilm i år? La det i så fall bli denne, som er like mye kunstnerlig som den er skrekkelig. Vi skal ta godt vare på deg.

NB! Arrangementet har funnet sted
Glomdalsmuseet
28. okt. 2024
19.00
  • Kvinne og vampyr
    1/1

Billetter

  • Film og måltid: 350,- (kun forhåndssalg)
  • Kun film: 100,- (billettsalg fra kl. 19.30)

Dørene og baren åpner kl. 18.30 (salg av mineralvann, vin, kaffe)

Måltidet på dette arrangementet er tilpasset programmet, og det tas derfor ikke hensyn til allergier eller dietter. 

Arrangementet er et samarbeid med Elverum filmklubb, og har derfor én billettpris (årskort gjelder ikke).

Program

Kl. 18.30 Dørene og baren åpner
Kl. 19.00 Kveldens måltid serveres
Kl. 20.00 "Nosferatu - Nattens vampyr", med introduksjon

Menyen denne kvelden:
Bloody Mary (virgin starter)
Svinenakke med paprikasaus, poteter
Søtsmak

Herzogs homage til originalen er en gotisk og melodramatisk horrorperle!

“Nosferatu - Nattens vampyr” er en tysk-fransk grøsser fra 1979, regissert av Werner Herzog. I likhet med F. W. Murnaus original fra 1922 er den basert på Bram Stoker’s Dracula, men avviker betydelig fra handlingen.

 

Når eiendomsmegleren Jonathan Harker blir sendt til Transilvania for å besøke en klient advarer de lokale innbyggerne ham om denne mannens mystiske og uhyggelige rykte. Jonathan bestemmer seg likevel for å besøke denne Grev Dracula, med skjebnesvangre konsekvenser.

 

Den tyske regissøren Werner Herzog er allerede en gjenganger hos filmklubben med filmer som Grizzly Man og Aguirre - Guds Vrede. Han mener selv at denne filmen ikke er en “remake” av originalen, men en hyllest, og laget den med dyp respekt for Murnau’s original, en film som Herzog har beskrevet som den viktigste tyske filmen noensinne. Med Klaus Kinski som Dracula selv har han laget en kunstnerisk, drømmeaktig homage som samlet priser og nominasjoner verden over.

Om Smaksatt

Fem til seks ganger i året ønsker vi velkommen til Smaksatt. Gjennom ord, smak, lyd og bilde fortelles historier om temaer fra nær og fjern fortid. Velkommen til en helstøpt museumsopplevelse - alltid akkompagnert av et måltid temaet verdig. 

Museum24:Portal - 2024.10.30
Grunnstilsett-versjon: 2