- 1/1
Jeger med gevær. Foto Norsk Skogmuseum.
MERK: Til dette arrangementet er det kun forhåndssalg av billetter. Billettsalget stenger kl. 16.00 torsdag 14. september.
Jakta er matauk, kulturhistorie og ferie. Den er en institusjon i mange innlandsbygder. Sentralt i jakta står respekten for naturen, behovet for mat og ønsket om å bevare tradisjoner, sosiale strukturer og bånd mellom generasjonene.
Hva betyr jakta for lokalsamfunnet? Hvordan har jaktmetodene tilpasset seg endret syn på dyrevelferd og hvordan skal man gå fram for å nyttiggjøre seg jaktresultatet best mulig? Dette og mer får du svar på i løpet av kvelden. Kirsten Winge bidrar også til at smaksansen får sitt før du mett og fornøyd kan ta fatt på hjemveien.
Smaksatt er Glomdalsmuseets arrangementsserie av smaksatt historieformidling. Gjennom ord, smak, lyd og bilde fortelles historier om temaer fra nær og fjern fortid. Velkommen til en helstøpt museumsopplevelse!
Du møter:
- Kirsten Winge, biolog og kokebokforfatter
- Stein Tore Andersen, formidler ved Norsk Skogmuseum
- Bjørn Holmen Skoglund, formidler ved Norsk Skogmuseum
- Laila Bækkevold, kulturviter og formidlingsleder ved Glomdalsmuseet
- Sølvi Westvang Skirbekk, museolog og formidler ved Glomdalsmuseet
Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Norsk Skogmuseum.
Inngangsbilletten inkluderer program og måltid
Billett:
Ordinær: 350,-
Honnør: 300,-
Tilleggsbillett med årskort: 250,-
Om Kirsten Winge
Født i Trondheim, men har siden 1994 vært bosatt i Søre Osen, Trysil i Hedmark.
Kirsten er utdannet biolog og har et ydmykt og nært forhold til naturen. Hun er en ivrig sanker av naturens råvarer og en erfaren villmarkskokk. Hun har gitt ut 17 bøker, alene og sammen med andre.
Kirsten har hatt spalten «Fra naturens spiskammer» i «Skog» (Medlemsbladet til Norges Skogeierforbund) fra høsten 2012 til våren 2019. Bladet kommer ut med 8 nummer hvert år.
Kirsten har vært fagkonsulent på «Den nye jegerprøveboka». Forfatter er Anund Helgesen.
For sitt arbeid med å fremme matkultur ble Kirsten Winge tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2015.