Hopp til hovedinnhold

Smaksatt: Bålet

Vi setter smak på historien.

OBS ny dato:
Tirsdag 11. april 2023 kl. 19.

Light my fire. Bålet, varmen, ilden… Fortellingene om bålet er mange. Kunnskapen om å gjøre opp ild ga oss mulighet til å reise og slå oss ned her oppe i nord. Siden har vi sunget og spist sammen, delt gode historier og sittet tett rundt bålet for å varme oss på kalde vinterkvelder. Ensomme vandrere har kjent bålets trygghet, og hele grender har følt engstelse når bål flammet opp på bergets topp og varslet fare. Denne kvelden får du høre hvordan bålet har påvirket dagen, året og livet for oss mennesker.

 • Bilde med foto av bål og tekst som forteller om arrangementet Smakssatt: Bålet.
  1/1

Hva er Smaksatt?

Smaksatt er Glomdalsmuseets arrangementsserie av smaksatt historieformidling fra nær og fjern fortid. Med foredrag, musikk, bilder og smaker formidler vi om temaer fra nær og fjern fortid. Alle billettkategorier inkluderer et deilig måltid. Vann serveres til måltidet. Annet drikke kan kjøpes i tillegg.

Du møter

Veronica Akselsen Lillesveen har en lang og innholdsrik karriere bak seg som kulturformidler, artist og foredragsholder. Hun har utgitt flere kritikerroste album og er en stolt formidler av romanifolkets rike kulturarv. Veronica er stolt tater. I tillegg til egne utgivelser har hun deltatt på to kritikerroste julealbum sammen med sin musikalske familie. Hun er datter av artisten Elias Akselsen, og ble tidlig introdusert for musikken. At sangstemme er arvelig er ingen tvil når det kommer til far og datter Akselsen, og de deler begge ønsket om bevaring og synliggjøring av sin musikalske arv. Veronica har med seg gitarist Karl-Fridtjof Johansen.

Knut Egil Bekkevold er høgskolelektor i friluftsliv og daglig leder for Outdoor Finnskogen. Han er friluftslivspedagog, og gjennom sin virksomhet formidler han friluftslivsaktiviteter i rammene av skogfinsk kultur, tilrettelagt for folkehelsegrupper, skole og reiseliv.

Laila Bækkevold, kulturviter og formidlingsleder ved Glomdalsmuseet

Sølvi Westvang Skirbekk, museolog og formidler ved Glomdalsmuseet

Geir Fjeld, kokk og publikumsvert ved Glomdalsmuseet

Billetter

Ordinær: 490,-
Billett honnør: 400,-
Tilleggsbillett med årskort: 400
Alle billettkategorier inkluderer et deilig måltid. Vann serveres til måltidet. Annet drikke kan kjøpes i tillegg.

OBS: Begrenset antall. Forhåndssalg. 

Praktisk informasjon

Begrenset antall billetter. Forhåndsskjøp anbefales. Vi garanterer ikke ledige billetter på arrangementsdagen. 

Foredrag og konsert skjer i auditoriet. Lokalene er lett tilgjengelig (heis til auditoriet i 2. etg). Måltidet foregår i museets kafé. På dette arrangementet kan vi dessverre ikke ta hensyn til allergier.  

 • 1/2
  Foto: Knut Egil Bekkevold, Outdoor Finnskogen
 • 2/2
  Foto: Veronica Akselsen Lillesveen, sanger
 • 1/1
  Foto: Karl Johansen og Veronica Akselsen Lillesveen

Tidligere Smaksatt-arrangementer:

2022:

 • Ole - fra Rendalen til den meksikanske revolusjon​

 • Fremmed blod, jakten på skogfinske røtter

 • Ukraina​

 • Hekser

2021:

 • Karl XV