Hopp til hovedinnhold

Smaksatt: Bålet

Vi setter smak på historien.

OBS ny dato:
Tirsdag 14. mars 2023 kl. 19.

Light my fire. Bålet, varmen, ilden… Mange assosiasjoner og mange fortellinger. Kunnskapen om å gjøre opp ild ga oss mulighet til å slå oss ned her oppe i nord. Siden har vi sunget og spist sammen, delt gode historier og sittet tett rundt bålet for å varme oss på kalde vinterkvelder. Ensomme vandrere har kjent bålets trygghet, og hele grender har følt engstelse når bål flammet opp på bergets topp og varslet fare. Denne kvelden får du høre hvordan bålet har påvirket dagen, året og livet for oss mennesker.

Du møter

Veronica Akselsen Lillesveen har en lang og innholdsrik karriere bak seg som kulturformidler, artist og foredragsholder. Hun har utgitt flere kritikerroste album og er en stolt formidler av romanifolkets rike kulturarv. Veronica er stolt tater. I tillegg til egne utgivelser har hun deltatt på to kritikerroste julealbum sammen med sin musikalske familie. Hun er datter av artisten Elias Akselsen, og ble tidlig introdusert for musikken. At sangstemme er arvelig er ingen tvil når det kommer til far og datter Akselsen, og de deler begge ønsket om bevaring og synliggjøring av sin musikalske arv. Veronica har med seg gitarist Karl-Fridtjof Johansen.

Knut Egil Bekkevold er høgskolelektor i friluftsliv og daglig leder for Outdoor Finnskogen. Han er friluftslivspedagog, og gjennom sin virksomhet formidler han friluftslivsaktiviteter i rammene av skogfinsk kultur, tilrettelagt for folkehelsegrupper, skole og reiseliv.

Laila Bækkevold, kulturviter og formidlingsleder ved Glomdalsmuseet

Sølvi Westvang Skirbekk, museolog og formidler ved Glomdalsmuseet

Billetter

Ordinær: 590,-
Billett honnør: 470,-
Tilleggsbillett med årskort: 470
Alle billettkategorier inkluderer et deilig måltid. Vann serveres til måltidet. Annet drikke kan kjøpes i tillegg.

OBS: Begrenset antall. Forhåndssalg. 

Praktisk informasjon

Begrenset antall billetter. Forhåndsskjøp anbefales. Vi garanterer ikke ledige billetter på arrangementsdagen. 

Foredrag og konsert skjer i auditoriet. Lokalene er lett tilgjengelig (heis til auditoriet i 2. etg). Måltidet foregår i museets kafé. På dette arrangementet kan vi dessverre ikke ta hensyn til allergier.  

  • 1/2
    Foto: Knut Egil Bekkevold, Outdoor Finnskogen
  • 2/2
    Foto: Veronica Akselsen Lillesveen, sanger
  • 1/1
    Foto: Karl Johansen og Veronica Akselsen Lillesveen