Se min ild - Dikka her!

Skøyerstaten Teater i samarbeid med Glomdalsmuseet, tatere og scenekunstnere er stolte over å kunne presentere den musikalske teaterforestillingen Se min ild, hvor Tater-Millas reise og fortellinger fra landeveien får nytt liv i en ny tid på teaterscenen denne sommeren.

Billettpriser:
Voksne: 225,-
Barn: 100,-
Student/honnør: 150,-

Tid:
14.juni 21:00 (Utsolgt!)
15.juni kl. 21:00
Sted: Glomdalsmuseet i Elverum
Varighet: ca. 1 t og 20 min


Voksne: 225,- Barn: 100,- Student/honnør: 150,-
 • (Foto/Photo)

Hva er frihet? Vi lever i en verden som blir stadig mer opptatt av jordisk gods og desto mer redd for å miste det vi eier. Der hvor vi stresser fra det ene til det andre i våre dager, uker og år - jaget av tiden - der stoppet kanskje tateren opp og lyttet til bekkens sildring og fuglenes sang. For selv om taterne var kjent for å være dyktige klokkehandlere, brukte de dem sjelden selv.


Jenny Emilie Pettersen (1886-1976), også kalt Tater-Milla, var høvding, en kvinne forut sin tid og en stemme for sitt folk og deres unike stolthet, frihet og urkraft.  Forestillingen er basert på boken “Tater-Milla, Stor-Johans datter” av Dagfinn Grønoset, samt fortellinger fra den siste generasjonen reisende tatere. Sara Wilhelmsen, som er Tater-Millas tippoldebarn, startet opp dette prosjektet for to år siden med et ønske om å ivareta og videreføre arven etter sine forfedre gjennom en fargerik og autentisk iscenesettelse av deres liv.

Det er første gang Tater-Millas historie fortelles med direkte førstehåndskunnskap fra en teaterscene, dette i form av en visuell forestilling om det reisende folkets fargerike kultur, hemmelige fortellinger og sterke beretning om kampen for friheten - akkompagnert av tradisjonelle taterviser.

 • (Foto/Photo)
  1/3
  (Bilde 1 av 3)
 • (Foto/Photo)
  2/3
  (Bilde 2 av 3)
 • (Foto/Photo)
  3/3
  (Bilde 3 av 3)

«..Og når flammene blusset opp, var sorg og bekymring, sult og ytre fattigdom borte på et blunk… jeg har sett bålet i skogen som et tegn på at mitt folk fremdeles er villig til å betale for friheten de søker.»

Tater-Milla

Velkommen til en unik forestilling om Tater-Milla og taternes reise på den norske landsvegen - og vær vitne til taternes evig brennende ild. Kanskje kunne vi alle ha godt av å legge klokka i en skuff, løfte hodet og gå ut på vandring?

Latjo drom!