Rør æiller verket …

En musikalsk reise i trekkspillets historie: fra St. Petersburg til Hedmarken. Konsert og foredrag på Glomdalsmuseet, Elverum, mandag 4. mars, kl. 18.30

  • Foto: Vegar Samestad Hansen
    1/2
    Foto: Vegar Samestad Hansen
  • 2/2

Billettpris:

Museumsbillett :Voksen kr 110,
barn kr 50
Årskort: Gratis.

Konsert og foredrag

Ole Nilssen, Løten og Bjørn Aasheim, Oslo forteller om trekkspillet og fremfører musikalske smakebiter fra instrumentets repertoar i by og bygd gjennom 150 år.

Bjørn Aasheim forteller anekdoter og gir utdrag fra historien i Norge og Europa. Hvem oppfant trekkspillet? Når kom trekkspillet til Norge? Hva er ‘hemmeligheten’ bak trekkspillets enorme suksess? Hva skiller trekkspillet fra andre instrumenter?

Ole Nilssen forteller om Hedmark,og særlig Hedmarken, som tradisjonsområde. Om hvordan ulike samfunnslag påvirket og fikk impulser av hverandre, med vekt på trekkspillets rolle som populærinstrument fram til ca. 1950. Ole vil spille på forskjellige instrument for å vise fram bredden i repertoar og spillestil fra ulike epoker.

Om utøverne

Ole Nilssen

«Årets unge folkemusiker 2018», spiller trekkspill og durspill. Ole er rotekte hedmarking med føttene solid plantet i den rike musikktradisjonen i fylket. Han er bachelor i utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøgskole og arbeider til daglig som utøver og pedagog innen musikk og dans. I tillegg til egen CD-utgivelse, Premier, som kom i 2017, har han også medvirket på flere CD-er.

Bjørn Aasheim

Født og oppvokst i Oslo, er oversetter og forfatter, musiker ‘på si’, og spiller én- og toraders durspill. Han har en mastergrad i tradisjonskunst / folkemusikk fra Høgskolen i Telemark, avd. Rauland (i dag USN) i 2016 og skriver bok og holder foredrag om trekkspillet. Han har i tillegg bakgrunn fra klassisk musikk.Foto: Vegar Samestad Hansen