Hopp til hovedinnhold

Hva skjer på Nystu Trønnes

Sesongen 2023

Heksa har hatt sin plass i kulturhistorien i hundrevis av år. Trolldom spiller hovedrollen i et av vårt samfunns mørkeste kapitler, og ved midtsommer er disse kreftene på sitt sterkeste. Foredraget holdes av Sølvi Westvang Skirbekk, museolog og formidler ved Glomdalsmuseet. 

Søndag 25. juni kl 13
Inngang 80.-

Med Sigrun Myrvang og Birgit Westgård (gitar) på Nystu Trønnes 
Vi garanterer et repertoar med vakre jazzlåter fra Melody Gardot, til Veronica Maggio, til Lisa Ekdahl, til egenkomponerte låter og mye annen god musikk, samt nydelige kaker i de historiske lokalene på Nystu! Museet er åpent fra klokken 13-16. Velkommen til en hyggelig stund!

Søndag 9. juli kl 14
Inngang 150,-

Denne søndagen vil han belyse og lære deg hva du selv kan gjøre for å få en god hverdag. 

Audun Myskja er overlege, spesialist i allmennmedisin, med doktorgrad innen bruk av musikkterapi i behandling av demens. Han driver i dag Senter for livshjelp på Myskjatunet i Totenvika med sin ektefelle Reidun Myskja. Myskja er en populær foredragsholder – som tidsskriftet Mat og helse sier det: «Har du vært på foredrag med Myskja en gang, glemmer du det aldri!»

Etter foredraget vil det være boksalg 

Søndag 23. juli kl 14
Inngang 200,-

Sesongen 2022:

Konsert i rødbygningen

Vi gjentar suksessen med cafékonsert på Nystu! For anledningen har Birigit Westgård med seg korvenninene Birgit Aune, Rita Guddal og Sigrid Langholen, de kaller seg Quartet Østfold. Sammen med Sigrun Myrvang arrangerer de en konsert i Nystu sine historiske lokaler og fremfører vakre låter som viser musikkens tidløse karakter.Inngang kr. 150.
Salg av kaffe og kaker.Velkommen til en hyggelig stund!

Kvinne baker lefse

Velkommen til demonstrasjon av takkebakst (sirupstynnkake) med Rigmor Myrvang og Eline Vestad.Takkebakst er en viktig del av norsk tradisjon og krever både utstyr og kunnskap som er viktig å videreføre til kommende generasjoner. Dette ønsker vi å bidra til gjennom dette arrangementet på Nystu Trønnes, en gård og etterhvert aldershjem der det oppgjennom tidene har vært bakt mye både på takke og i ovn.

 Det vil selvfølgelig være smaksprøver og salg av sirupstynnkake!Inngang 80/60kr.

Oversiktsbilde av bygdetunet Nystu Trønnes

Museet er åpent under Kaupangrmart'n - fra onsdag 20. til søndag 24., kl 12 til 16. 


Portrett av Ragnar Dyresen

Prøysens perler  - konsert med Ragnar Dyresen 

Konserten, Prøysens perler, består av et utvalg kjente og mindre kjente viser og korte prosatekster av Alf Prøysen. Publikum får bli med på en reise gjennom forfatterens rikholdige diktning.

Forestillingen har tidligere vært spilt på Det Norske Teatret i jubileumsåret 2014 og høstet gode kritikker.

Akkompagneres av Erik Bergene.

Billett: kr. 200,- (alle)

Finn veien til Nystu Trønnes

Adressen er: Storelvdalsveien 4642, 2480 Koppang