Holdbar husflid -tre og tekstil

Lørdag 22. og søndag 23. Juni

Arrangement i samarbeid med Hedmark husflidslag om og med håndverk, naturmaterialer, handlingsbåren kunnskap og bærekraft.

• foto Anno Norsk Skogmuseum
    foto Anno Norsk Skogmuseum

Kan tradisjonshåndverk og materialkunnskap være et virkemiddel for å gjøre oss til mer ansvarlige forbrukere?

I løpet av helgen blir det flere kurs og foredrag, bl.a. kommer årets vinner av  Regnbågåbrua - Vidar Sandbecks kulturpris, treskjærer Ragnar Nysæther for å fortelle om sitt liv som treskjærer.

For de tekstilinteresserte anbefaler vi foredraget "Reidesign og omsøm av klær i et bærekraftperspektiv», fortalt gjennom liv og virke til klesdesigner og målssømsskredder Veronika Glitsch.

Av kurs og workshops nevner vi bl.a. kurs i neversveiping, kurs i å lage treskjeer, og workshopen Fikselaug, der deltakerne får hjelp til å fikse klær som har gått i stykker.

Mer informasjon med komplett program for foredrag og kurs kommer så snart dette er klart.

VELKOMMEN