Hopp til hovedinnhold

Historisk sykkeldag

Lørdag 25. mai arrangerer Elverum historielag og Glomdalsmuseet et koselig sykkelritt uten stress og tidtagning. Her teller stil- og nostalgifaktoren langt mer!

  • Nostalgisk sykkelmotiv.
    Tweed Run Norway

Elverum historielag og Glomdalsmuseet går sammen om arrangementet, der deltakerne i samlet flokk sykler på steder i Leiret , får servert historie – og skaper historie!

Dette blir et sykkelritt uten stress og tidtaking. Bare god stemning, stil og nostalgi. Kle deg i historisk antrekk eller finstasen, finn fram veteransykkelen og bli med på sykkeltur! Ruta går gjennom gater og sykkelstier i Leiret og på Vestad med korte stopp for tepause (arrangøren sørger for te) og korte historiske innslag med kjente kunnskapsformidlere fra museet og historielaget.

Vi avslutter med piknik på gresset på Glomdalsmuseet. Der blir det premiering av antrekk og kjøretøy. Salg av mat og drikke.

Dette er et sykkelløp for alle som kan sykle 5-7 km i rolig tempo. Vi håper at flest mulig kan finne frem en ordentlig veteransykkel (over 30 år), men det viktigste er å delta og alle sykler er tillatt. Elektrisk sykkel er også tillatt. Det blir premiering av sykler og antrekk samt loddtrekning på startnummer av diverse andre premier.

Program:
Kl. 11: Oppmøte, registrering og myldring (Elverheimparken)
Kl. 12: Start
Ca. Kl. 14: Ankomst Glomdalsmuseet. Salg av mat og drikke. 

Påmelding:
Voksen/ordinær: Kr. 250
Medlem i Elverum Historielag: Kr. 150 (kjøp billettkategori "tilleggsbillett")
Med årskort i Anno: Kr. 150 (kjøp billettkategorien "tilleggsbillett med årskort")

Barn og ungdom under 16 år kommer gratis inn med voksen.

Kleskoden?

Vi ønsker at alle skal dresse seg opp. Det tolker du som du vil, men du skal synes du er fin. Det kan være historisk antrekk som gjerne må matche sykkelen, men det kan også være moderne penklær. Det blir premiering basert på antrekk og sykler.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1