Hopp til hovedinnhold

Samlinger

Hedmark musikkarkiv tar gjerne i mot besøk på arkivet som er lokalisert på Glomdalsmuseet, Elverum. Musikkarkivet er ikke alltid bemannet, så det lønner seg å avtale tid for besøket på forhånd.

Her kan du sitte og lytte til/ se på opptak som er registrert i vår database. Per i dag omfatter databasen ca. 3000 kutt med musikk/dans/intervjuer, og denne er stadig i vekst. I tillegg til lyd og video består samlingen også av en mengde noter, hovedsakelig lokale komponister som Severin Jevnaker, Ivar Skårset, Daniel Sæther, Johan Elsmo og mange flere. 

For å sende ut opptak/noter etc. må vi innhente nødvendig tillatelse fra kildene/etterkommere, der dette ikke allerede er gjort. Dette er ikke nødvendig for å lytte til, eller se på opptak her på arkivet. Alle som får materiale fra arkivet får bare bruke dette til egen opplæring. Enhver offentliggjøring (også offentlig avspilling) og kopiering er forbudt. For bruk utover dette må kildene/etterkommere kontaktes direkte. Vi minner om at kildene/etterkommere har vist en særlig tillit til arkivet ved å la seg bli dokumentert eller å ha levert materiale hit. Vi forutsetter at alle våre brukere tar med seg dette og viser gjensidig tillit i bruken av materialet.