Fotoutstilling på Glomdalsmuseet

Elverum fotoklubb har latt seg inspirere av Vidar Sandbecks tekster, i anledning 100-årsjubileet i 2018. 27. mai åpnet de en fotoutstilling på Glomdalsmuseet, som blir stående til november.

Je sitt her og ser på et fotografi je fann i kommoden i går. Et gulaktig minne på seks gonger ni frå en fjern og forunderlig vår.

Vidar Sandbeck
  • Elverum fotoklubb har latt seg inspirere av Vidar Sandbeck og laget utstilling, blant annet visa Bildilla.
    Elverum fotoklubb har latt seg inspirere av Vidar Sandbeck og laget utstilling, blant annet visa Bildilla. Jan Herstadhagen, Elverum Fotoklubb


Med utgangspunkt i Vidar Sandbecks tekster har Elverum fotoklubb latt seg inspirere, og resultatet vises på Anno Glomdalsmuseet i sommer.

Utstillingen åpner søndag 27.mai kl 14, og står oppe i hele sommer.


I år er det 100 år siden Vidar Sandbeck ble født på Åsta i Åmot. Som barn var han liten av vekst og ofte syk, og faren, som var skogsarbeider og ihuga kommunist, slet med å få arbeid, og det dro med seg bekymringer av mange slag. Med dette utgangspunktet vokste Sandbeck opp til å bli en av Norges mest populære artister og låtskrivere på 1960-tallet. Han skrev romaner, barnebøker, viser og lyrikk. Han trakterte flere instrumenter og var en drivende dyktig treskjærer også!