Eventyrlige interiører

- formidlingstilbud til skoleelever 10.1 – 3.3 2019

Utstillingen «Gerhard Munthe - eventyrlige interiører», en vandreversjon av utstillingen som stod på Kunstindustrimuseet i Oslo i 2018. Gerhard Munthe ble født i Elverum i 1849, vokste opp her og ble en av de virkelig store norske kunstnerne i sin tid. Han er spesielt kjent for sitt bidrag som designer innenfor en rekke uttrykksområder, som bøker og grafikk, smijern, smykker, møbler, billedvev og tekstildekor, for å nevne noe. Gerhard Munthe var sønn av distriktslegen, Christoffer Munthe, og bror av Margrethe Munthe, kjent for sine barnesanger.

For 1.-7.trinn:

Omvisning i utstillingen, hvor vi ser på ulike uttrykk og Munthes stil som kunstner og designer, hvordan hans «strek» henger sammen med hans tid, både i lokalt og nasjonalt perspektiv. Vi tilpasser oss barnas alder. Elevene vil også få jobbe med et aktivitetshefte som de får med seg hjem etter at de er ferdig på museet.

For 8. – 10.trinn, og videregående:

Omvisning i utstillingen med fokus på Munthe som kunstner og hans uttrykk, og hvordan dette henger sammen med Munthes samtid: framveksten av en nasjonal identitet, nasjonalromantikk og jugendstil.

Booking

E-post: glomdalsmuseet@annomuseum.no
Telefon: 62 41 91 00 (mellom kl 10-16)

Les mer om utstillingen her:

• Gerhard Munthe – Eventyrlige Interiører