Solungopera og solørtapas

Den 25. august har vi gleden av å ha 3 flinke solister fra Solør her på museet med en forstilling de kaller Opera i kjerke og fjøs -en liten sommerturne.
Vi vil også kunne tilby smakelig følge til musikken med lokale råvarer fra Solør.
Velkommen til en veldig med mye god lyd og smakebiter fra Sølør

Opera i kjærkje og fjøs - en liten sommerturné
Opera i kjærkje og fjøs er en miniturné arrangert av solungoperaen i samarbeid med pianist Laila Tostrup Bråten. Det skal holdes 3 konserter i august. 18. august kl.19.00 i Våler kirke, 23.august kl.19.00 på Galleri Fjøset på Sønsterud gård og 25.august kl.19.00 på Glomdalsmuseet i Elverum. Fra Solungoperaen deltar sangerne Lina Cecilia Carlsson (sopran) og Ida Kristin Kilen (mezzosopran). Billetter kjøpes i døra, 250kr for voksen og barn under 16 år gratis.

Programmet vil bestå av arier og duetter hentet fra operalitteraturen, blandet med flotte solostykker for Klaver. Kanskje sniker det seg inn en og annen romanse. Publikum vil få møte en rekke kvinner fra operaverdenen med hver sin skjebne. Det de alle har til felles er at de ikke legger skjul på følelsene sine, noe solunger også er kjent for! Vi håper det vil komme mange nysgjerrige solunger og glåmdøler til både kjærkje og fjøs! 

Solungoperaen
Solungoperaen er et sangerkollektiv bestående av Eva Vermundsberget (sopran), Lina Cecilia Carlsson (sopran) og Ida Kristin Kilen (mezzosopran). Alle tre fra det skogkledde distriktet Solør i Hedmark. Solungoperaens misjon er å tilby musikalske øyeblikk av høy kvalitet innen klassisk musikk og opera til bygdefolket. Idéen til solungoperaen ble påbegynt sommeren 2015, og september 2015 debuterte Solungoperaen, med engasjement fra Musikkens venner Åsnes, i Galleri Fjøset på Sønsterud gård.


  • solungopera_sommer_2017.jpg

Musikerne:


Lina Carlsson, sopran fra Flisa, er utdannet i klassisk sang ved Kulturama Medborgarskolan i Stockholm. Her fikk hun en innføring i Lieder, Opera, Sakral-repertoar og Drama, med operasanger Birgitta Larsson som sanglærer. Videre kom hun in på det 2-årige produksjonsrettede studiet ved Stockholm Operastudio, med fordypning i scenisk fremstilling og operainterpretasjon. I tillegg studerte hun 2014-2016 ved Birkagårdens klassiske musikklinje med fordypning i Musikkteori og Ensemblesang. For tiden tar hun sin masterutdanning ved Royal Welsh college of Music i Cardiff hvor hun studerer for Kathryn Harries, tidligere sjef for National Opera Studio i London.

Ida Kristin Kilen, mezzosopran fra Våler, fullførte sin bachelorgrad i klassisk sang våren 2015 ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Hun har sunget på mesterklasser med flere kjente sangere og pedagoger som blant annet Solveig Kringlebotn og Elizabeth Norberg-Schulz. I 2011 vant Ida Kristin drømmestipendet, i 2013 ble hun tildelt Våler kommunes kulturpris og i 2017 Sparebanken Hedmarks talentstipend. I tiden hun sang i kammerkoret Schola Cantorum var hun med på innspillingen av albumet ”Hymn to the virgin” som ble nominert til Grammy Awards 2013. Ida Kristin har opptrådt på flere ulike festivaler og steder, noen som kan nevnes er Oslo operafestival, Festspillene i Elverum og Den Norske Opera og Ballet. For tiden studerer hun videreutdanning ved Norges Musikkhøgskole.

Laila Tostrup Bråten fra Våler, er frilanspianist på heltid med Skandinavia som virkefelt. Hun behersker flere stilarter, men har hovedfokus på klassisk musikk. Hun har spilt på flere prestisjefylte steder, så som Den norske Opera, Ishavskatedralen i Tromsø, Gamle losjen og Munch-muséet, og på festivaler som Nordlysfestivalen og latin-festivalen i Tromsø. Laila har  samarbeidspartnere fra ulike land som Polen, Tsjekkia, Nicaragua, Finnland og Sverige. Utdannelse fra Musikkonservatoriet i Tromsø, Universitetet i Oslo og har privatlærer i Berlin. Mottok pris fra Sparebanken Hedmarks kunstfond i 2012.