Poteten

Poteten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika. Den kom til Norge på 1700-tallet, men noen stor suksess ble den ikke før Napoleonskrigene tidlig på 1800-tallet. Engelskmennene blokkerte handelen til og fra Norge, og mangel på importert korn gjorde at selvberging ble nødvendig. Og da viste poteten hva den var verdt! Etter dette har den vært en svært viktig del av norsk kosthold.

Bli med og ta opp poteter!

Når potetene er modne, må de tas opp. Vi bruker hest til å ta opp potetris og det er stor stas å plukke poteter i jordspruten fra potetopptakeren.

• IMG_8250.JPG
  • Når: Torsdag 29. september 2016
  • Varighet: Etter avtale. Vi holder på 10.00 - 13.00, eller til det er tomt for poteter! Avhenger av hvor mange som er med og hvor raske vi er! Dere kan komme litt senere eller gå litt før, hvis det passer dere bedre.
  • Antall: ca 100

Booking

Alle våre skoleopplegg bookes i vår resepsjon på epost eller telefon.

• Epost: glomdalsmuseet@annomuseum.no
  • Telefon: 62 41 91 00 (mellom 10 og 16)